June 14, 2024

Idei practice de care să ții cont în amenajarea camerei copilului

Atunci când vine vorba despre amenajarea camerei copilului tău, îți dorești să creezi un spațiu frumos din punct de vedere vizual, însă și practic în același timp. De-a lungul timpului, preferințele celor mici se vor schimba, așa că încearcă să proiectezi un design versatil care să se adapteze nevoilor pe care le va avea în funcție de vârstă. Înainte să începi cumpărăturile, prospectează puțin piața și încearcă să găsești varianta potrivită pentru tine.

         Ține cont de ideile de mai jos în procesul de amenajare al camerei copilului!

  •         Lumina

Atmosfera pe care îți dorești să o creezi în camera copilului tău este una de calm și relaxare, unde acesta să se simtă în siguranță. Un rol important îl are lumina. Poți opta pentru o lustră pe care să o amplasezi în centrul tavanului pentru a fi luminată uniform întreaga încăpere. De asemenea, dacă vrei să scoți în evidență anumite zone, poți amplasa spoturi deasupra acestora. Lumina caldă este recomandată pentru camera celor mici întrucât contribuie la obținerea ambientului perfect. Poți opta pentru diferite intensități, în funcție de nevoile copilului tău.

  •         Mobila

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care să le ai în vedere atunci când proiectezi camera ideală pentru copilul tău este mobila. Optează pentru un pat reglabil în funcție de înălțime astfel nu vei fi nevoit să îl schimbi atunci când cel mic crește. Alege să compartimentezi inteligent spațiul. Nu îl încărca inutil cu decorațiuni voluminoase sau alte obiecte nefolositoare. Soluția ideală constă în corpuri de mobilier care să îți creeze multiple spații de depozitare. Astfel, vei avea un loc pentru fiecare obiect, fie jucării, fie haine, și camera își va păstra aspectul ordonat și aerisit. Alege să îi creezi copilului și un spațiu de lectură: o mică bibliotecă cu cărțile lui preferate cu siguranță va fi pe placul acestuia.

  •         Covorul

Pentru a completa aspectul general al camerei, covorul joacă un rol destul de important. În funcție de nevoi, Homelux îți pune la dispoziție o gama de covoare pentru copii de unde îți poți alege varianta care ți se potrivește. Fie că alegi un covor pufos sau unul simplu, asigură-te că e și pe placul copilului tău. Consultă topul celor mai bune covoare și alege unul practic, util, ușor de curățat și educativ pentru cel mic.  După ce ai ales modelul perfect pentru voi, asigură-te că îl igienizezi constant pentru a evita acumularea de microbi și bacterii în țesătura acestuia.

  •         Decorațiuni interioare

Camera copilul este centrul universului său, este locul unde învață, unde se joacă, unde doarme, unde își petrece mare parte din timpul liber. Obiectele de decor completează întreg spațiul și îi oferă dinamism. Alege draperii tematice care să se potrivească cu restul pieselor din încăpere. De asemenea, poți opta și pentru tapet, însă ai grijă să nu aglomerezi prea mult spațiul.

Pentru o obține rezultate spectaculoase și pentru a-i crea bucurie copilului tău, ține cont de sugestiile de mai sus în amenajarea camerei lui și vei reuși să îi pui la dispoziție un spațiu unic în care își va putea dezvolta diverse abilități.

Sursă foto: freepik.com