May 18, 2024

Travelminit.ro: Minivacanța de 1 iunie aduce prețuri la cazare cu 16% mai mari decât anul trecut

  • Potrivit unui sondaj realizat de Travelminit în rândul clienților săi, 65% dintre respondenți au confirmat că au în plan o vacanță în România în perioada 1 Iunie și a Rusaliilor.
  • Este un weekend perfect pentru vacanțele în familie, alături de copii, mai ales că este legat și de Ziua Copilului (1 Iunie). 
  • În ceea ce privește prețurile, Travelminit anunță o creștere a tarifelor la cazare cu 16% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.
  • 86% dintre părinți sunt de părere că un concediu cu familia e întotdeauna o experiență frumoasă și că nu se pot bucura cu adevărat de vacanță fără familie. 
  • Cei mai importanți factori atunci când vine vorba de rezervarea cazării: camera Family (61%), piscina pentru copii (32%), activitățile pentru copii (30%), terenul de joacă (29%), meniul pentru copii (11%). 

Se anunță o vară foarte plină pentru jucătorii din industria turismului național, mai ales că, în sfârșit, piața s-a stabilizat, nu mai există incertitudini privind deplasările, iar acest lucru se reflectă în numărul mare de rezervări. 

De asemenea, sezonul estival debutează cu o nouă minivacanță: bugetarii vor avea liber de la stat atât joi, 1 iunie, cât și luni, 5 iunie, a doua zi de Rusalii. Prin urmare, cei mai mulți dintre ei și-au deja concediu și pentru ziua de vineri și au făcut deja rezervări pentru o minivacanță de cinci zile. În plus, fiind și Ziua Copilului exact în acest interval, este un moment numai bun pentru un sejur în familie. Hotelierii și proprietarii au pregătit deja pachete de cazare complexe, care includ și activități dedicate celor mici, excursii opționale pentru întreaga familie și multe alte surprize pentru o vacanță perfectă. 

Minivacanța de 1 iunie și de Rusalii: care sunt prețurile medii?

Potrivit unui sondaj realizat de Travelminit, în care a întrebat 200 de români din rândul clienților săi, 65% dintre respondenți au confirmat că au în plan o vacanță în România în perioada Rusaliilor, în timp ce 6% dintre ei spun că își vor petrece zilele libere în străinătate. Pe de altă parte, 29% dintre cei chestionați susțin că încă nu au planuri de minivacanță, însă partea bună e că hotelierii încă anunță disponibilități și oferte last minute pentru Rusalii.

De asemenea, 56% dintre respondenți vor să-și petreacă vacanța cu familia, 36% în cuplu, iar 8% singuri.

În ceea ce privește prețurile, Travelminit anunță o creștere a tarifelor la cazare cu 16% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. De exemplu, prețul mediu pentru o noapte de cazare în weekendul prelungit de Rusalii este de 296 lei / cameră dublă. Prețul mediu pentru 2 persoane, 2 nopți, începe de la 797 lei, prețul mediu pentru 2 adulți, 2 copii, 2 nopți, începe de la 1050 lei, iar prețul mediu pentru 2 adulți, 2 copii, 3 nopți începe de la 1430 lei.

„Este primul an când nu mai avem incertitudine în industria turismului, românii pot călători fără restricții, iar această stabilitate în piață se reflectă și în numărul de rezervări, dar și în procesul de rezervare. Turiștii noștri au din nou încredere să-și facă planuri de vacanță pe termen lung și să facă rezervări cu mult înainte de data sosirii pentru a profita de prețuri mai avantajoase, dar și de o varietate mai mare a locurilor disponibile din cadrul unităților de cazare. Odată cu minivacanța de Rusalii, Travelminit a dat startul sezonului estival, iar rezervările efectuate acum pe platformă au un trend ascendent, semn că dorința românilor de a călători vara aceasta este foarte mare. Mai mult decât atât, recomandarea noastră este să vă organizați încă de pe-acum concediile, este momentul potrivit pentru a planifica și rezerva o vacanță în România, deoarece unitățile de cazare încă dispun de locuri libere la prețuri rezonabile‟, spune Török Dóra, manager operațional Travelminit.ro. 

Vacanțele în familie: care sunt cei mai importanți factori de luat în considerare?

Potrivit sondajului realizat de Travelminit.ro, atunci când vine vorba despre vacanțele în familie, cei care călătoresc alături de copii țin cont de următoarele criterii: 69% dintre voturi au mers către o cameră de tip Family, 49% dintre voturi sunt pentru piscină pentru copii, 27% dintre voturi au mers și către opțiunea activităților pentru copii organizate la cazare, 38% dintre voturi au mers și pentru un loc de joacă pentru cei mici, în timp ce 12% dintre voturi au mers către meniul dedicat copiilor.

În ceea ce privește starea de spirit din timpul vacanței, 86% dintre respondenți sunt de părere că un concediu cu familia e întotdeauna o experiență frumoasă și că nu se pot bucura cu adevărat de vacanță fără familie. În același timp, 12% dintre părinți susțin că o vacanță cu familia poate fi o adevărată provocare, iar numai 2% dintre ei spun că vacanțele în familie reprezintă un impediment pentru liniștea unui cuplu.