July 13, 2024

Ziua Mondială a Apei. Joacă-ți rolul, fă ce poți. Fiecare picatură contează! #apecurateasumate

Ziua Mondială a Apei. Joacă-ți rolul, fă ce poți. Fiecare picatură contează! #apecurateasumate

22 martie, Ziua Mondială a Apei, are ca scop concentrarea atenției asupra importanței apei. Tema anului 2023 este despre accelerarea schimbărilor pentru a rezolva criza apei și a canalizării.

Și pentru că apa ne afectează pe toți, avem nevoie ca toată lumea să ia măsuri. Adica si tu!

Tu și familia, școala și comunitatea ta pot face diferența schimbând modul în care folosiți, consumați și gestionați apa în viața voastră. Angajamentele voastre vor fi adăugate la Agenda de acțiune pentru apă, care va fi lansată la Conferința ONU 2023 privind apă – primul eveniment de acest gen de aproape 50 de ani.

Acesta este un moment o dată la o generație, pentru ca lumea să se unească în jurul apei. Joacă-ți rolul. Fă ce poți!

In cadrul proiectului „Ape curate asumate”, sustinut de Aqua Carpatica, ne vom intalni cu elevii Scolii Gimnaziale „Petre Ghelmez” din sectorul 2, Bucuresti.

Avand in vedere ca joi, 23 martie, este si „Ziua Meteorologiei”, vom desfasura impreuna o sesiune de informare privind puritatea apei si felul in care diferitele ei forme de agregare: solid, lichid si gazos afecteaza meteorologia.

Desigur ca desenul si jocul nu vor lipsi, in timp ce vom discuta despre apa si emotiile noastre interioare. Iar apa ne va fi asigurata de Aqua Carpatica.

Anul trecut pe 22 martie 2022, echipa #apecurateasumate a acordat Diplome elevilor Scolii Generale „Petre Ghelmez” (clasa a III-a B).

Apa oferita pentru o hidratare corecta, cat si informarea din cadrul evenimentelor „Magia apei informate” si „Ape curate asumate”, desfasurate in ultimii sapte ani, prin sustinerea Aqua Carpatica, au ajutat copiii sa invete si sa inteleaga mesajul de puritate al apei.

Inca din ciclul scolar primar, elevii scolii au beneficiat in mod constant de intalniri si ateliere in cadrul evenimentelor #apecurateasumate, sustinute de Aqua Carpatica, in care au facut cunostinta si s-au imprietenit cu apa, dar si cu emotiile – apele noastre interioare.

Alaturati-va celor ce sustin apele interioare si exterioare cat mai limpezi si curate!

Evenimentul lunar “APE CURATE ASUMATE” este organizat  de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro). Detalii pe blogul proiectului #apecurateasumate.

Ziua Mondială a Apei este doar una dintre modalitățile prin care tema apelor este evidențiată; mai jos sunt câteva activități legate de ape în 2023:

Cele mai populare 3 acțiuni:

  • Economisiți apă: faceți dușuri mai scurte și nu lăsați robinetul să curgă când mă spăl pe dinți, fac vase și pregătesc mâncarea.

  • Nu mai poluați: nu aruncați deșeuri alimentare, uleiuri, medicamente și substanțe chimice în toaleta sau în canalizare.

  • Mâncați local: cumpărați alimente locale, de sezon și căutați produse făcute cu mai puțină apă.

  • Protejați natura: Plantați un copac sau creați o grădină de ploaie – utilizați soluții naturale pentru a reduce riscul de inundații și pentru a stoca apă.

  • Fii curios: află de unde provine apa și cum este împărțită și vizitează o stație de epurare pentru a vedea cum sunt gestionate deșeurile mele.

  • Curățare: participați la curățarea râurilor, lacurilor, zonelor umede sau plajelor mele locale.