July 13, 2024

Românii încep anul cu o minivacanță în țară

Românii încep anul cu o minivacanță în țară

Stațiunile de pe Valea Prahovei și marile orașe se numără printre destinațiile preferate de români pentru minivacanța de 24 ianuarie, după cum arată un nou raport emis de de platforma hotelieră online Travelminit.ro.

  • Prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte este de 286 de lei în perioada minivacanței, în creștere cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut.
  • Potrivit Travelminit, cele mai rezervate destinații din acest weekend sunt Brașov, Sibiu, Sinaia, Bușteni și Oradea.

 

Turiștii încep anul cu o minivacanță acordată cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie. Mai mult decât atât, autoritățile au anunțat încă de la sfârșitul lui 2022 că și ziua de luni, 23 ianuarie, va fi liberă pentru cei care lucrează la stat, astfel încât să se poată face punte cu weekendul. Decizia nu se aplică și în cazul celor din mediul privat, însă cei mai mulți și-au luat deja concediu pentru a se bucura de o pauză de relaxare. 

Chiar dacă prețurile la cazare sunt ceva mai mari anul acesta, cei mai mulți români au rezervat deja un sejur pentru minivacanță, semn că doresc să se bucure de zilele libere, dar și de evenimentele organizate pentru Mica Unire. 

Cât vor cheltui turiștii pentru minivacanța de 24 ianuarie

Prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte este de 286 de lei în perioada minivacanței, în creștere cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut, când prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte era de 236 de lei.

Potrivit studiului Travelminit.ro, în topul celor mai rezervate destinații din acest weekend se află Brașov, Sibiu, Sinaia, Bușteni și Oradea, semn că românii preferă în continuare Valea Prahovei și city-break-urile pentru sejururile de scurtă durată. 

„Ne bucurăm să vedem că avem un număr mare de rezervări încă din prima lună a anului, care începe cu o minivacanță foarte ofertantă pentru turiști. Evident, stațiunile montane sunt preferate în această perioadă, mai ales de către cei care iubesc zăpada și sporturile de iarnă, însă există cerere și pentru marile orașe, semn că românii vor să exploreze mai mult și mai des. Acesta este și motivul pentru care la Travelminit pregătim noi campanii de promoții, mai ales în timpul weekendurilor, oferte ce pot fi achiziționate inclusiv cu vouchere de vacanță”, spune Rita Szilveszter, Marketing Manager Travelminit.

Ce evenimente sunt organizate în marile orașe de Ziua Unirii Principatelor Române

Așa cum era de așteptat, în mai multe orașe din țară vor fi organizate festivități cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. Momentul este unul extrem de important pentru istoria noastră, având în vedere că, la data de 24 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Moldovei și al Țării Românești, înfăptuindu-se astfel uniunea celor două principate. 

În București, Alba-Iulia, Sibiu și alte orașe din țară vor fi organizate hore tematice, concerte, expoziții pentru toți cei care doresc să afle mai multe despre istoria noastră.

Voucherele de vacanță vor fi acordate și în 2023

Un alt motiv pentru creșterea rezervărilor în această perioadă este și folosirea voucherelor de vacanță la achiziția unor sejururi, o măsură care a contribuit semnificativ la dezvoltarea turismului românesc. Așadar, cei care primesc aceste tichete trebuie să știe că încă le pot utiliza pentru a plăti integral sau parțial următoarea vacanță în țară. 

În plus, Ministerul Finanțelor a confirmat recent faptul că voucherele vor fi și acordate și anul acesta, valoarea lor fiind tot de 1450 de lei. La fel ca până acum, ele vor fi emise pe suport electronic și vor putea fi utilizate numai de titular, în baza actului de identitate, având valabilitatea de un an de la data alimentării cardului.