May 18, 2024

“Inovaliment 2022” unicul târg dedicat cercetării în domeniul alimentar

Începe Târgul Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar INOVALIMENT, primul și singurul târg din România dedicat cercetării alimentare.

Evenimentul a ajuns la cea de-a III-a ediție și va avea loc online, în perioada 21-25 noiembrie. Ca și la edițiile anterioare, participarea este gratuită.

Tema ediției din acest an îi provoacă pe cercetătorii înscriși la INOVALIMENT să propună „Soluții inovatoare la provocarea mondială de transformare a sistemului alimentar”.

La această ediție au fost înscrise peste 40 de lucrări de cercetare din următoarele categorii: Biotehnologii, Alimente sustenabile, Alimente funcționale, Ingrediente inovatoare, Securitate alimentară, Aplicații tehnologice avansate.

„La fel ca și la edițiile trecute, cele mai valoroase lucrări înscrise vor fi distinse cu diplome de recunoaștere științifică, pentru cele 3 categorii, respective: Biotehnologii, Inovație și Alimentele Viitorului. De asemenea, va fi acordat, ca în fiecare an, Marele Premiu Inovaliment. Toate lucrările premiate vor fi promovate și evaluate, în vederea transferului tehnologic, deoarece unul dintre obiectivele târgului este acela de a conecta cercetarea științifică cu mediul de business”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect Senatul Științific al FDVDR.

Inovația și sustenabilitatea rescriu deja viitorul industriei alimentare, la nivel global. Începând din 2020, INOVALIMENT reunește sute de specialiști, la singurul târg dedicat cercetării și inovării din domeniul alimentar din România.

INOVALIMENT se adresează tuturor cercetătorilor și specialiștilor din industria alimentară, mediului universitar, cât și celor care lucrează în cadrul institutelor și stațiunilor de cercetare din România, dar și din alte țări.

Specialiști de top vin cu ultimele noutăți din domeniul alimentar, la Conferințele INOVALIMENT

Ca și la edițiile anterioare, în cadrul târgului INOVALIMENT, vor avea loc mai multe conferințe tematice. Acestea vor fi susținute de experți de top în domeniul alimentar din România și din afara țării.

Târgul Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar INOVALIMENT este organizat în parteneriat cu Facultatea de Stiințele și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunarea de Jos, Galați, Facultatea de Stiința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj și Forumul Inventatorilor Români.