June 14, 2024

Alegeri ecologice: pentru un viitor sustenabil și un corp sănătos, cu deodorantele Ben&Anna

Pentru a ne bucura de un corp și o minte sănătoase, viitorul trebuie să ni-l clădim pe o fundație solidă, bazată pe sustenabilitate. Astfel, trebuie să fim conștienți de impactul asupra mediului pe care îl poate avea orice decizie luată cu privire la stilul de viață, de la obiceiurile alimentare la produsele folosite în viața de zi cu zi. Din fericire, există tot mai multe alternative bazate pe principii sustenabile, indiferent de domeniu, iar aici includem și categoria produselor de îngrijire a corpului. Astăzi îți propunem o schimbare ușor de integrat în rutina zilnică, bazată pe deodorantele naturale Ben&Anna!

Povestea Ben&Anna

Creatorii acestor deodorante sunt, desigur, Ben și Anna. Fiind amândoi vegani, aceștia au decis să evadeze din jungla urbană a Berlinului și s-au mutat în mediul rural, pentru a putea adopta mai ușor un stil de viață sănătos, ecologic, care să îi aducă mai aproape de natură. Și-au dorit ca această decizie să se reflecte în cât mai multe aspecte din viața cotidiană, iar atenția și-au concentrat-o inclusiv pe produsele cosmetice. Acestea trebuiau să bifeze mai multe aspecte, cele mai importante fiind sustenabil, vegan, fără plastic.

Piața deodorantelor s-a dovedit a fi destul de nesatisfăcătoare în acest sens. Anna și-a dorit un deodorant vegan, care să nu fie testat pe animale, cu ingrediente de origine naturală și fără aluminiu sau substanțe care pot afecta sănătatea. Când nu a găsit nimic care să corespundă așteptărilor ei, a decis să îți creeze produsul mult dorit. Astfel a luat naștere ideea deodorantelor Ben&Anna!

Beneficiile deodorantelor naturale Ben&Anna pentru sănătate

Ce înseamnă un produs cosmetic natural? În prezent, termenul poate fi folosit în sens general, chiar dacă produsul nu este cu totul benefic pentru sănătate și/sau mediu. Definiția brandului respectiv pentru „natural” este importantă, iar în cazul deodorantelor Ben&Anna, aceasta este următoarea: produse create din ingrediente active de origine naturală, provenite din agricultura organică și obținute prin mijloace care respectă biodiversitatea; nu conțin substanțe chimice sau poluante (de exemplu, aluminiu, parabeni, PEG, zirconiu, ftalați), nu conțin ingrediente de origine animale, iar formula și produsul final nu au fost testate pe animale.

 

Beneficiile deodorantelor naturale Ben&Anna pentru mediu

Nu putem prezenta deodorantele Ben&Anna fără a ne concentra și asupra aspectelor asociate sustenabilității. Așa cum am menționat anterior, formula se bazează strict pe ingrediente naturale și fără ingrediente de origine animală. De asemenea, acestea nu au fost absolut deloc testate pe animale în timpul procesului de dezvoltare a formulei. Iar referitor la formulă, trebuie menționat și că aceasta este certificată NATRUE și a fost premiată în cadrul PETA Vegan Beauty Award în anul 2021.

Deodorantele naturale Ben&Anna se remarcă și prin ambalaj – mai exact, lipsa plasticului! În vederea sprijinirii alegerilor sustenabile, ambalajele conțin 0 plastic; ele constau în tuburi de carton realizat din hârtie certificată Forest Stewardship Council, organizație ce promovează managementul responsabil al resurselor forestiere din lume.

Deodorantele naturale Ben&Anna sunt disponibile în 6 variante cu arome diverse potrivite pentru toate gusturile: Persian Lime (unisex, cu citrice mediteraneene), Pink Grapefruit (grepfrut), Green Fusion (combinație de ceai verde și citrice), Urban Black (conifere și ierburi sălbatice), Coco Mania (parfum tropical de Pina Colada) și Mint (mentă ușor condimentată).

Poate părea greu să ne schimbăm obiceiurile, însă important este să începem cu schimbări minore care, în timp, pot avea rezultate majore.