June 14, 2024

Aspecte importante de care să ții cont pentru a fi o nașă de invidiat

Cu certitudine că, la nuntă, atenția tuturor este îndreptată, în primul rând, spre mireasă, însă, o  nașă  de invidiat este, de asemenea, în vizorul tuturor! Din această cauză nașele investesc foarte mult pentru a arăta impecabil, iar pentru a fi la înălțimea rolului lor, ele nu vor ține cont doar de vestimentație.  

Tortul miresei

Tradiția spune că tortul miresei se pregătește de către nașă, dar acest lucru se practica ani în urmă. Acum însă, cu atâtea patiserii în preajmă și cu atâția patiseri iscusiți, tortul miresei este unul dintre elementele-cheie prin care nașii pot să-i surprindă pe miri. Alege un model de tort care să-i reprezinte pe tineri, nu pe tine. Ornamentul tortului poate conține florile preferate ale miresei sau să sugereze momentul în care mirii s-au cunoscut: dacă și-au făcut cunoștință la mare – atunci câteva scoici sau valuri pot fi decorul perfect, dacă toamna a fost anotimpul în care s-au îndrăgostit – tortul poate fi decorat cu frunze sau dacă soților le place simplitatea – o inscripție cu inițialele lor sau data nunții va fi îndeajuns.

 

Lumânările de cununie

În ceea ce ține de lumânări, imaginația trebuie ținută din scurt J, pentru că la cununie lumânările e musai să rămână simple lumânări. La biserică ar fi bine să mergeți cu lumânări din ceară naturală, la care să atașați aranjamente florale pe contul cărora puteți experimenta deja cu modele și culori în funcție de anotimp și preferințe. Foarte frumoase sunt aranjamentele cu floarea-soarelui, care emană simplitate și au un stil rustic; la fel sunt și cele cu hortensii, orhidei, dar și cele cu flori de câmp sau, de ce nu, cu spice de grâu și busuioc, așa cum se obișnuia pe vremea bunicilor noastre.

 

 

Buchetul de nașă

Oare numai mireasa poate avea un buchet? Nașa la fel se poate bucura de acest minunat accesoriu. În funcție de relația dintre cele două și de preferințele lor ar putea alege ambele același model. Dacă totuși a fost decis ca nașa să nu aibă același buchet ca al miresei, se poate alege unul de dimensiuni mai mici sau o compoziție total diferită. Buchetul miresei, în al cărui aranjament, de obicei, persistă culoarea albă, ar putea fi ușor contrastat cu al tău, care va avea un alt colorit.

 

Obiceiuri și tradiții

Poți impresiona și prin varietatea de tradiții de nuntă pe care le are neamul nostru: despodobitul miresei, negocierea pentru răscumpărarea miresei, o rugăciune sau o conocărie frumoasă, amarul nașilor etc.

Discursul

Nașii ar trebui să pregătească din timp câteva cuvinte inspirate. Încearcă să eviți banalitățile și să ai un discurs deosebit, care să nu treacă neobservat. Spune-le ceva din proprie experiență, o anecdotă la temă sau supune-i unei provocări. Nu trebuie să rostești discursul ca și cum l-ai citi de pe o foaie, important este să fie din suflet.

 

Vestimentația

Și în cele din urmă, dar cu siguranță nu în ultimul rând: vestimentația. Știi deja că, dacă vei fi supusă la diferite probe, va trebui să dansezi, să defilezi să te apleci, așa că va trebui să porți ceva comod. Evident, nu vei îmbrăca ceva banal, pentru că ești nașă și trebuie să fii la înălțime, dar evită hainele extravagante, foarte strâmte sau scurte. Nu alege haine cu o mulțime de culori, mai ales dacă nunta va avea loc într-un restaurant, unde paleta cromatică este compusă din numai 2-3 culori, pentru că vei arăta ca un curcubeu. Alege o rochie simplă, de lungime potrivită, din stofă ușoară. Pe lângă vestimentație, atrage mare atenție și la încălțăminte; pantofii nu foarte înalți, cu tocuri mai groase, sunt cei mai potriviți pentru acest tip de petrecere.