July 15, 2024

„Ape curate asumate” celebrează pacea din inima ta

„Ape curate asumate” celebrează pacea din inima ta

Pacea este celebrată, în întreaga lume, pe 21 septembrie. O zi dedicată păcii mondiale, eliminării războaielor şi cooperării între oameni. Iar pe 29 septembrie, celebram, la nivel mondial, Inima!

Tema anului 2023  este „Acțiuni pentru pace: ambiția noastră pentru obiectivele globale #GlobalGoals”.

Este un apel la acțiune care ne recunoaște responsabilitatea individuală și colectivă de a promova pacea. Promovarea păcii contribuie la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), iar atingerea lor va crea o cultură a păcii pentru toți.

“Ape curate asumate”, sustinut de Aqua Carpatica,  prin evenimentele si actiunile de constientizare si educare privind potentialul si ecologizarea apelor se alatura surselor tale de pace interioara, cat si armonizarii mediului acvatic.

Pe 28 septembrie, in cadrul evenimentului “Ape curate asumate”, ne dam intalnire cu copiii de la Gradinita nr. 23 din Bucuresti.

Vom experimenta cum ne conectam la „Sunetul pacii interioare” si la inima noastra. Astfel incat se fim cat mai pregatiti pentru a experimenta pacea in toate interactiunile noastre.

ape curate asumate pace

 

Ziua Internatională a Păcii  a fost infiinţată pentru a promova pacea în lume şi în casele noastre, pentru a pune capăt violenţei din comunităţile în care trăim şi din şcoli.

           Pentru a inaugura ziua, Clopotul Pacii este tras la Sediul Natiunilor Unite. Clopotul este turnat din monede donate de
          copii de pe toate continentele, cu excepția Africii. Pe una din părţi a fost gravat textul: „Trăiască pacea absolută în lume”.

Din 2005, Ziua Internaţională a Păcii capăta o nouă însemnătate – devine o zi în care încetează conflictele armate, focurile şi violenta timp de 24 de ore.

De ce contează aceste 24 de ore?  Pentru că:

•  în 24 de ore pot fi trimise prozivii de alimente şi medicamente victimelor şi refugiaţilor din zonele de conflict în care  avioanele nu pot ajunge;

•  în 24 de ore milioane de copii din zonele de conflict pot fi vaccinaţi (în 2009 peste 1,4 milioane de copii din Afganistan au primit vaccin);

•  în 24 de ore pot fi mutate victimele de război şi refugiaţii;

•  24 de ore reprezintă un răgaz în care cei care lupta se pot gândi la ceea ce fac şi la victimele pe care le lasă în urmă;

•  sunt 24 de ore în care peste 100 de milioane de oameni din peste 100 de tari militează pentru acelaşi lucru;

•  1 zi din 365 e un început bun.

Totuşi … avem nevoie să sărbătorim Pacea din interiorul nostru.

Să lăsăm deci să răsune clopotul păcii în inimile noastre în fiecare secundă de acum încolo. Pacea interioară este primul pas către pacea mondială. Fie ca Pacea să dăinuie pe Pământ!

Aqua Carpatica ne sustine printr-o informare corecta. Si o hidratare adecvata, atat a corpului fizic, cat si a starii de bine emotionale.

Asuma-ti si tu o mica parte de contributie pentru a pastra apele interioare cat mai curate!

Evenimentul lunar “APE CURATE ASUMATE” este organizat  de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).