April 17, 2024

Cornulețe de Crăciun. Desert delicios cu vanilie și migdale

Cornulețele calde de Crăciun reprezintă un desert delicios, plăcut de toată lumea, ce stă pe masa de Sărbători.

Cornulețele speciale sunt ușor de preparat FOTO Cristian Rușanu
Cornulețele speciale sunt ușor de preparat FOTO Cristian Rușanu

Un renumit chef din Argeș a detaliat pentru cititorii „Adevărul“ desertul inedit de cornulețe de Crăciun cu vanilie și migdale.

Cristian Ruşanu lucrează la un restaurant cunoscut din Piteşti, Piquant, și este absolvent a două facultăţi, Management-Marketing şi Limbi Străine. A fost corporatist timp de mai mulţi ani, dar s-a dedicat exclusiv gastronomiei de 12 ani. Iar reţetele create de el sunt pe gustul tuturor.

Cristian spune că delicioasele cornulețe de Crăciun – numite „Vanillekipferl“ în varianta originală (austriacă) – sunt foarte ușor de preparat.

„De vreo 10 ani, facem această rețetă de cornulețe de Crăciun. De anul trecut, pregătim și la restaurantul de Crăciun această rețetă. Pentru mine sunt cele mai de Crăciun prăjiturele. Miros a Crăciun, au gust de Crăciun. Cum se fac? Destul de simplu”, spune chef Cristian Rușanu.

Iată mai întâi ingredientele de care aveți nevoie pentru a pregăti cornulețele: 200 de grame unt bun cu 82% grăsime, 100 grame de zahăr, 100 grame praf de migdale/alune de pădure, 250 grame făină, o păstaie de vanilie, un praf de sare, coaja de la o lămâie, șapte grame praf de copt, precum și un albuș de ou.

„Se înmoaie untul, până când acesta devine cremos, se adaugă după aceea zahărul și albușul de ou și se amestecă. Se adaugă coaja de lămâie, praful de sare și miezul păstăii de vanilie. Apoi se pune făina. Cu grijă se fac biscuiții în formă de semilună și se pun pe o hârtie de copt la cuptor la o temperatură reglată la 180 de grade Celsius, timp de 10 minute. Cornulețele de Crăciun nu trebuie atinse când le scoateți din cuptor, doar presărați zahar pudră din belșug, cât timp acestea sunt fierbinți. Zahărul pudră le va acoperi cu ușurință. Se lasă să se răcească. Poftă bună!”, explică rețeta în detaliu chef Cristian Rușanu.