July 15, 2024

Aeronave Eurofighter Typhoon au aterizat la aeroportul Mihail Kogălniceanu

Aeronave Eurofighter Typhoon au aterizat la aeroportul Mihail Kogălniceanu

Aeronave Eurofighter Typhoon și Aeronave F-18 Hornet au aterizat vineri, 25 noiembrie, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța și în Baza 86 Aeriană de la Borcea.

Detașamentul italian, format din aproximativ 150 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, împreună cu militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, pentru șase luni.

Aceasta este cea de-a treia rotaţie, la Mihail Kogălniceanu, a Forțelor Aeriene Regale Italiene, după cele executate în 2019 și în 2021.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele italiene.

CEREMONIA DE ÎNCHEIERE A MISIUNII DE POLIȚIE AERIANĂ ÎNTĂRITĂ A DETAȘAMENTULUI FORȚELOR AERIENE REGALE CANADIENE

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a participat, pe 25 noiembrie, alături de ambasadorul Canadei în România, Annick Goulet, de generalul-locotenent Eric Kenny, șeful Forțelor Aeriene Regale Canadiene, și de generalul-locotenent Viorel Pană, șeful Forțelor Aeriene Române,  la ceremonia de încheiere a misiunii eAP (enhanced Air Policing) a detașamentului Forțelor Aeriene Regale Canadiene.

Stiri