July 13, 2024

Gala “UniChef CUP” 2022

Gala “UniChef CUP” 2022

Ce reprezintă  gala UniChef? 

UniChef România este un proiect educațional prin care bucătarii învață, în mod practic, de la Chefi traineri experimentați, acumulând cunoștințe și informații din domeniul HoReCa pentru o perfecționare constantă în gastronomie. Proiectul a început în 2016 și este organizat de Unilever Food Solutions România, prin cursuri susținute de Chefi traineri în mai multe orașe ale țării, pe tematici specifice.

În decursul a 7 ani, aplicația UniChef a acumulat 33 de module de curs în format video, 149 rețete, 1 incubator despre Delivery cu 10 sesiuni esențiale pentru un business HoReCa profitabil, 2 workshop-uri despre bucătăria vegană și street food, sesiuni de mentorat #AskTheChef, concursuri, tombole, articole și informații utile despre UniChef CUP.   

Proiectul a consolidat o comunitate activă cu aproape 2000 de membri, pe care îi ajută să își perfecționeze tehnicile, ea fiind destinată atât pentru Chefii cu experiență, cât și pentru cei care sunt în curs de dezvoltare și doresc să acumuleze cât mai multe cunoștințe.

 

8 finaliști determinați să câștige marele premiu UniChef CUP și 3 demonstrații culinare de excepție

Anul acesta, în cadrul finalei UniChef CUP au avut loc și trei demonstrații culinare de excepție susținute de către Chef Liviu Preda, ambasador The Vegetarian Butcher și trainer UniChef, Chef Robert Voicu, Executive Chef Unilever Food Solutions România și Chef Roberto Fani de la RISTORANTE FANI Luxembourg.

Chef Liviu Preda a prezentat o rețetă vegană delicioasă: lasagna descompusă cu ragu vegan, aromatizată cu busuioc și asezonată cu caju și drojdie inactivă, pregătită cu NoMince din gama The Vegetarian Butcher. 

La cea de-a doua demonstrație culinară, Chef Robert Voicu a pregătit un mușchiuleț de porc în crustă de șorici crocant și miez de nucă copt, trunchi de varză gratinată, roșii coapte cu cimbru și usturoi, sos demi-glace cu infuzie de cimbru și mousse de ardei copt.

În cadrul ultimei demonstrații culinare, Chef Roberto Fani a încântat publicul cu o rețetă inedită: ouă de prepeliță poșate cu mousse de parmigiano reggiano.

În prezent, Roberto Fani este Cheful bucatariei în restaurantul propriu, RISTORANTE FANI din Luxembourg, iar parcursul său a fost marcat de o stea Michelin în 2017 și premiat drept bucatarul anului de către Gault et Millau în 2019.

Evenimentul cu și despre bucătari și pasionați în gastronomie a avut alături parteneri de top, care au contribuit la realizarea evenimentului și cărora dorim să le mulțumim.

Multumim Diversey Romania, Thermomix, Chef Works, Microgreens, Leida și Hausmann World, pentru întregirea experienței UniChef!

Punctul culminant al evenimentului a fost jurizarea preparatelor pregătite de finaliștii UniChef CUP 2022.

Gazda de anul acesta a fost Silvia Ion, managing partner la Horeca Insight Magazine.

 

Finaliștii au impresionat juriul cu preparate creative care au stârnit apetitul publicului, chiar dacă, degustarea pentru invitați a fost doar vizuală.

Concurenții UniChef CUP 2022 au fost:

 • Florin Bișoc – Perla Moldovei, Slănic Moldova;
 • Alexandru Florin Ciurea – Golden Tulip Ana Tower, Sibiu; 
 • Tiberiu Csiszer – Butoaiele Transilvaniei, Mediaș;
 • Raul Mihai Marin – Karma Lounge, Brașov;
 • Joel Mondelo – Zen Sushi Pipera, București;
 • Liviu Morărescu – Mariko Inn, Roman – aflat pentru a doua oară în finala UniChef CUP;
 • Codruț Murgu – Rivière Brasserie, Timișoara – aflat pentru a doua oară în finala UniChef CUP;
 • Caius Mihai Sicoe, Merlot, Timișoara.

După o jurizare strânsă și multe emoții, a fost ales câștigătorul marelui premiu și anume Chef Liviu Morărescu, din Roman. La starter a gătit un piure din păstârnac cremos cu stracciatella din quinoa, ou de prepeliță cu miez cleios servit cu icre de manciuria, biscuiți cu varză roșie și quinoa, ulei cu clorofilă din măcriș, carpaccio din dovleac aromatizat cu Knorr Condiment Lichid Citrus Fresh și crumbles din varză roșie. 

Locurile 2 și 3 au fost acordate lui Chef Codruț Murgu din Timișoara și Chef Raul Mihai Marin din Brașov.

Premiile acordate au fost următoarele:

 • Premiul I, câștigat de Chef Liviu Morărescu, a constat într-un training culinar la  restaurantul cu stea Michelin al lui Chef Roberto Fani din Europa, împreună desigur, cu trofeul UniChef CUP;
 • Al doilea premiu a constat într-un Thermomix și a mers către Chef Codruț Murgu;
 • Pentru al treilea premiu, echipa a pregătit o trusă de cuțite profesionale care a fost înmânată lui Chef Raul Mihai Marin.

Evenimentul nu ar fi fost la fel fără sprijinul și prezența partenerilor, cărora le mulțumim încă o dată pentru implicare și susținere: Diversey Romania, Thermomix, Chef Works, Microgreens, Leida și Hausmann World.

#ComplimenteBucatarului, noul proiect sub umbrela UniChef