July 15, 2024

Pregătește masa de sărbători 2022. Ce electrocasnice vor face gătitul mai ușor?

Pregătește masa de sărbători 2022. Ce electrocasnice vor face gătitul mai ușor?

Acest Crăciun, ca și restul, va fi ceva mai diferit și dacă un lucru este clar este că vom petrece mai mult timp acasă decât oricare dintre cele precedente.

Dacă ești unul dintre cei care trebuie să distreze familia sau pur și simplu vrei să ajuți cu meniul de Crăciun, probabil că vei presupune că gătitul unor feluri de mâncare mai mult decât decente necesită timp, muncă și bătăi de cap, dar adevărul este că, dacă știi ce instrumente să folosești, nu trebuie să fie așa.

Investiția în electrocasnicele  de bucătărie potrivite ne poate face lucrurile mult mai ușoare și ne poate face să arătăm bine în ochii întregii familii (chiar și a socrilor) cu un efort minim. Dacă nu sunteți convins, am adunat câteva idei potrivite pentru toate bugetele.

Cântar de bucătărie

Atunci când vine vorba de pregătirea celor mai bune mâncăruri, trebuie să știm exact măsurătorile pentru fiecare lucru. Fie că învățăm, fie că suntem bucătari adevărați, trebuie să avem un cântar de bucătărie bun. Dacă sunteți unul dintre acei oameni care nu lasă nimic la voia întâmplării, un cântar de bucătărie va fi unul dintre cei mai buni prieteni ai dumneavoastră. Dacă știți foarte bine o rețetă sau, dimpotrivă, dacă o cunoașteți pe de rost și doriți să o faceți perfect, un cântar de bucătărie vă va ajuta.

Robot de bucătărie

Dacă există un aparat complet care ne ajută să lucrăm cât mai puțin, acesta este, fără îndoială, un robot de bucătărie. Din fericire, există acum atât de multe opțiuni (dincolo de Thermomix) încât un buget restrâns nu trebuie să fie o problemă. Un robot de bucătărie vă va permite să scăpați de cele mai grele treburi: tocatul, feliatul, pasatul, stoarcerea sucului. Există modele de robot de bucătărie care îți permit inclusiv să bați ouă sau să frămânți aluaturi fără prea mult stres. De asemenea, poți opta pentru un robot de bucătărie care și gătește.

Slow cooker

Dacă din meniul tău de Crăciun nu lipsește consomeul sau o carne bună și fragedă ca fel principal de mâncare, este în interesul tău să îți achiziționezi un slow cooker bun. Aparatele de gătit lente digitale sunt, fără îndoială, cele mai practice, deoarece ne permit să urmărim în permanență ceea ce facem, tind să ocupe puțin spațiu (deși depinde de porțiile de care avem nevoie) și pot fi spălate în mașina de spălat vase.

Cuptor cu microunde

Dar dacă sunteți puțin nerăbdător și preferați un aparat care să economisească timp, un cuptor cu microunde cu convecție poate fi marele dvs. aliat în crearea unor fripturi perfecte. Designul său combină radiațiile unui cuptor cu microunde tradițional cu jeturi de aer cald distribuite uniform, făcând mâncarea fragedă și suculentă în interior, precum și crocantă la exterior (în timp record).

Grătar electric

Dacă sunteți mulți acasă și plănuiți să prăjiți legume sau carne, aveți nevoie de un grătar electric bun sau de o plită XL, astfel încât să puteți găti toate produsele în același timp și să ajungă calde la masă. Aceste tupuri de grătare sau plite sunt foarte practice și sunt ușor de utilizat și pot fi folosite pentru o mulțime de preparate, mai ales dacă alegeți un model cu plăci interschimbabile.

Set fondue

Dar dacă gătitul nu este genul tău și vrei să surprinzi invitații acasă, un set fondeu electric poate fi o opțiune foarte amuzantă, de altfel, practic toată lumea iubește brânza sau ciocolata, două dintre opțiunile pentru a profita la maximum de acest mic aparat. Cu siguranță va fi plăcut de toată lumea și este foarte ușor de utilizat. Va fi punctul de atracție al mesei de Crăciun și îl poți servi alături de vin.