July 15, 2024

Decorațiuni handmade pentru Crăciun

Decorațiuni handmade pentru Crăciun

Globuri, ornamente, instalații ori nenumărate decorațiuni din comerț, știm că la ele mergi prima dată cu gândul când se apropie sărbătorile. Dar îți propunem câteva decorațiuni handmade pe care să le faci acasă împreună cu cei dragi.

Creează decorațiuni eco de Crăciun acasă, la un cană de vin fiert, doar cu propriile mâini sau și cu ale familiei ori ale prietenilor apropiați. Ca să ai inspirație, am adunat din tolba de idei din online, 15 decorațiuni eco de Crăciun, ușor și rapid de făcut, și care îți vor garanta un decor de poveste.

1. Ghirlandă din felii de portocală uscate

Poți usca în cuptor feliile de lămâie, lime sau portocale ca apoi să le folosești în decorațiuni DIY, fiindcă își intensifică culorile și devin translucide. Poți face o ghirlandă din ele sau le poți folosi ca ornamente în brad. Dacă le adaugi și batoane de scorțișoară vor emana și miros plăcut.

Procesul în sine e ușor: alegi niște citrice frumoase și le tai în felii subțiri și egale ca grosime. Așază-le în tavă pe o hârtie de copt și coace în cuptor la o sută de grade Celsius timp de două ore. Apoi întoarce-le pe cealaltă parte și mai lasă-le la cuptor pentru încă două ore, sau până feliile sunt complet uscate. Lasă-le să se răcească și apoi înșiră feliile pe o sfoară, ca să faci o ghirlandă delicioasă și eco.

2. Fotografii Polaroid în pomul de Crăciun

 

Cheia când faci decorațiuni eco de Crăciun este să te folosești și de lucruri de care n-ai bănui că ar avea o astfel de întrebuințare. A venit momentul să scoți teancul de fotografii Polaroid și să le găsești un loc în pomul de Crăciun. Fiindcă sărbătorile de anul ăsta nu vor mai fi pline de vizite și mulți dintre noi nu vom putea să ne vedem toți prietenii și rudele, putem să ne alinăm dorul cu fotografii pe post de decorațiuni. În plus, este o scuză bună să începi o nouă tradiție: fă o fotografie cu familia Crăciunul ăsta și pune-o în pom la anul.

3. Comori adunate de pe plajă sau din natură

Salvează10 eco-friendly Christmas decorations you’ll want on your treeYour Home and Garden10 eco-friendly Christmas decorations you’ll want on your tree

Dacă ai scoici de când ai fost la mare ultima oară sau pene și crenguțe, le poți folosi acum să decorezi bradul. Le poți picta și lipi împreună ca să decorezi pomul în stil marin. Te poți folosi de natură și dacă nu ai încă materiale. Fă o plimbare în cel mai apropiat parc și adună conuri de brad, rămurele din gardul viu și încearcă-ți creativitatea transformându-le în decorațiuni eco pentru Crăciun.

4. Decorațiuni eco de Crăciun din hârtie

Salvează10 decorazioni natalizie ecologiche che vorrai sul tuo albero – Raccomandazioni di Decorazionefun-it.online

În loc să arunci hârtiile sau revistele, păstrează-le pentru decorațiuni eco de Crăciun. Dacă le vopsești și modelezi le poți folosi pentru împodobit bradul sau pentru ghirlande colorate. Ca să faci decorațiuni circulare, fă un evantai din bucata de hârtie și lipește colțurile împreună. Lipește o bucată de sfoară de spatele steluței rezultate și atârnă în pom. Alternativ poți lipi mai multe steluțe de o sfoară ca să faci o ghirlandă.

5. Globuri de pom din becuri

Salvează13 Tree-Worthy DIY Christmas OrnamentsHolidappyDon’t throw away those old lightbulbs. Instead, turn them into pretty Christmas ornaments.

În loc să cumperi globuri, scotocește prin cutia cu becuri de reciclat și decorează-le. Le poți vopsi sau le poți da cu lipici și cu sclipici. Pentru un efect de zăpadă înlocuiește sclipiciul cu vată sau confetti alb. Ca să-ți ușurezi munca, după ce dai becul cu lipici pe toată suprafața de sticlă, introdu-l cu totul într-un borcan cu materialul cu care vrei să-l acoperi. Leagă o bucată de sfoară de bază înainte sa le vopsești, ca să le usuci atârnate.