May 17, 2024

Educația prin intermediul animației ajută elevii să își dezvolte gândirea critică

Mulţi elevi şi profesori din şcolile din mediul rural și din urbanul mic au fost introduşi în lumea educaţiei non-formale prin intermediul unei serii de videouri educative, realizate în cadrul proiectului „Lucruri mari pe înțelesul celor mici. Animație împotriva violenței.’

Clipurile au traducere în limbajul mimico-gestual, fiind potrivite şi pentru copiii cu deficienţe de auz. Acest lucru atrage atenția asupra discriminării copiilor cu dizabilități, unul dintre subiectele abordate în aceste filmulețe educative.

Importanța vizualizării și a storytellingului este uriașă în procesul de educație și învățare modernă, arată un studiu întreprins de Banca Mondială.

„Educația non-formală, conținutul digital de calitate ajută copilul să învețe cu plăcere, să participe, să pună întrebări, să fie mai interesat de școală și să pătrundă noțiunile abstracte. Implicarea elementelor vizuale dinamice, așa cum sunt filmulețele video create de Asociația „EU ȘI LUMEA’, are ca efect și dezvoltarea gândirii critice și diminuarea analfabetismului funcțional, care este într-o creștere îngrijorătoare’, a declarat Livia Dilă, fondatoarea Asociației „EU ȘI LUMEA’.