May 18, 2024

Cât de important este să faci întinderi, pentru a avea corpul și articulațiile sănătoase

Cât de ușor sau de dificil îți este să faci mișcări de bază? Te apleci cu greu pentru a-ți lega șireturile? Ai nevoie de ajutor pentru a încheia fermuarul din spatele rochiei? Poate întâmpini atunci când pui mâna în mâneca paltonului? 

Flexibilitatea corpului ne oferă libertate de mișcare. Mulți dintre noi o asociază cu activitatea sportivelor, însă această capacitate a organismului nostru, de fapt, înseamnă activitate eficientă a mușchilor.  

Dacă nu avem flexibilitate, ne este afectată coloana vertebrală și, drept urmare, întregul sistem nervos central. 

Odată ce înaintăm în vârstă, flexibilitatea umană scade treptat. Conform oamenilor de știință, după 30 de ani fenomenul ia amploare, însă soluții există. 

Dacă adaugi exerciții de flexibilitate și întindere în rutina zilnică, după o perioadă de timp te vei simți mai bine și mai energic. Motivul este creșterea tensiunii musculare, dar nu uita să distribui corect sarcina fizică asupra corpului, în funcție de caracteristicile lui individuale. 

Beneficiile stretching-ului pentru femei 

 

În corpul feminin, zonele cele mai predispuse la celulită sunt abdomenul și interiorul coapselor. Pentru a tonifica mușchii acestor zone, trebuie să faceți exerciții zilnice. Întinderile vor normaliza funcția intestinală, vor accelera metabolismul și vor contribui la arderea depozitelor de grăsime.   

Postura și mersul sunt influențate de întinderi și devin mai relaxate. Exercițiile reduc stresul, sprijină sănătatea articulațiilor, îmbunătățesc fluxul sangvin și stimulează activitatea sexuală. Fluxul de sânge spre organele pelvine crește.  

Femeile cu mușchii flexibile sunt mai puțin predispuse să aibă vergeturi, iar presiunea asupra coloanei vertebrale în timpul gravidității scade.  

 

                                                                                                                                     https://www.instagram.com/kirranoofficial/

                                                                                                                          

Kirrano – soluția ta pentru a menține tinerețea și sănătate 

Ce conține Artrobar de la Kirrano 

  • Glucozamina este un compus natural al cartilajelor – țesuturi care amortizează presiunea asupra cartilajelor. Precum am menționat, odată cu înaintarea vârstei, organismul nostrul devine mai vulnerabil, iar drept urmare poate semnala insuficiență de glucozamină, iar Artrobar ajută la „suplinirea stocurilor”. 
  • Condroitina este încă io substanța care se conține în cartilaje, dar odată cu trecerea vârstei avem nevoie de suplinirea ei. Aceasta contribuie la elasticitatea și lubrifierea articulațiilor. 
  • Colagenul susține regenerarea țesuturilor conjunctive. Acidul hialuronic are rol de lubrifiant și amortizor de șoc pentru articulații. 
  • Extractul de „Gheara Diavolului” reduce durerea, tămâia combate inflamația, magneziul contribuie la menținerea sănătății sistemului osos, iar Zincul – la un metabolism mai bun. 

Mai multe detalii despre Artrobar de la Kirrano găsiți aici.