April 17, 2024

Cele mai potrivite alegeri pentru o relație fericită de cuplu. Recomandare de carte

Cadoul perfect de Valentine`s Day  sau Dragobete pentru persoana iubită sau pentru cei în căutarea acesteia vine de la doctorul în psihologie Ty Tashiro, autorul care oferă o nouă perspectivă și o abordare inedită a întâlnirilor, în timpurile actuale.

În cartea sa, În căutarea rațională a dragostei adevărate. Știința relațiilor de cuplu fericite și durabile, publicată recent la Editura Trei, acesta analizează studiile realizate și datele de cercetare despre romantism și relații. Și, mai ales, felul în care oamenii iau decizii când vine vorba despre alegerea partenerului de cuplu.

Cu ingeniozitate și perspicacitate, folosind aceste studii, dar și exemple și povești reale din cazuistica sa, Ty Tashiro demitizează în paginile cărții și multe credințe perpetuate prin basme și filme de referință, pe acest subiect. Ca de exemplu că fiecare om are un „unic suflet pereche”, care „apare pur și simplu” sau că dragostea și întâlnirea persoanei iubite țin de destin, noroc, întâmplare. „Norocul în dragoste începe cu alegeri conștiente, și nu aleatorii, în privința trăsăturilor viitorului partener”, spune Tashiro.

El precizează, de asemenea, că avem la dispoziție doar 3 dorințe pentru a configura portretul alesului sau alesei, dacă vrem să avem o relație stabilă și fericită. De ce doar trei dorințe și care pot fi acestea, autorul descrie pe larg în paginile cărții În căutarea rațională a dragostei adevărate. Știința relațiilor de cuplu fericite și durabile.

În perioada 20-26 februarie, cu ocazia unei noi ediții a „Săptămânii PSI”, dedicate exclusiv cuplului și parentingului, În căutarea rațională a dragostei adevărate și alte titluri recomandate în cadrului evenimentului vor beneficia de 20% reducere în toată rețeaua librăriilor Cărturești și pe www.carturesti.roCei care vor să afle mai multe detalii despre conținutul cărții și a temei „Tu cum îți alegi partenerul de cuplu?”, prezentate de psihanalista Mirela Antonescu, pot participa gratuit miercuri, 22 februarie, de la ora 19:00, la Cărturești Verona.

Ty Tashiro, doctor în psihologie, expert în relațiile interumane, a predat la Universitățile din Maryland și din Colorado, iar în prezent activează ca speaker și scriitor în New York. La Editura Trei a mai publicat cartea Arta adaptării celor inadaptați. A fost invitat să vorbească la conferințe, în diferite corporații și universități de prestigiu, printre acestea numărându-se conferința Asociației Americane de Psihologie, Harvard University, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Texas Society of Association Executives și la TEDx Nashville, unde a susținut prelegeri pe temele An algorithm for happily ever after și Why We’re Socially Awkward and Why That’s Awesome.