April 17, 2024

Rubrica “Alegeri potrivite”- Alegeri potrivite pentru turism si sport pe meleagurile Egiptului

În cadrul acestei emisiuni care a fost moderată de Romeo Chiriac s-a vorbit despre grandoarea și decadența Egiptului în urma participării delegației României la cea de a IX-a ediție a Turneului Internațional Media din Egipt, care a avut loc la Marine Sports Club din Hurghada.

„Turismul promovat prin sport ne ajuta sa legam prietenii intre culturi diferite si sa invatam unii de la altii. Sa cooperem atat pe terenul de joc , cat si in viata, pentru a aduce mai multa pace si intelegere intre popoare.  Chiar daca de aceasta data echipa jurnalistilor romani a fost vadit defavorizata in cadrul turneului de fotbal, ne vom lua revansa la urmatoarea editie, din martie 2022. Vizitele la obiectivele turistice  grandioase precum templul Karnak, Valea regilor,  mormantul lui Tut Ankh Amun, templul  Hatsepsut  s-au impletit cu sesiuni de safari in desert, inot terapeutic cu delfinii, snorkeling in Marea Rosie si vizita pe insula Giftun – zona Paradise.

Grandoarea aceasta este  impletita cu decadenta vazuta intre resorturile turistice din Hurghada, intre localitatile situate aproape de Luxor, cat si in zonele populate de la periferia acestora. Saracie, numeroase constructii ramase nefinalizate, haos in trafic, furt din bagaje de cala pe aeroport, apa nepotabila la robinetul din baile hotelului, oameni,  in temple si in bazare, care  aproape trag de tine ca sa le dai un mic … bacsis.

Aceasta este dualitatea care compune viata reala, intre grandoarea construita in antichitate si  prezent. Cel putin acolo unde am ajuns noi luna aceasta.

Toate acestea nu ne vor impiedica sa revenim in Egipt, cu detasare si bucurie, pentru a vizita alte obiective turistice si a ne lua revansa la fotbal, in cadrul urmatorului campionat international al  jurnalistilor media.

I-am avut  alaturi si de aceasta data pe sustinatorii proiectului #apecurateasumate,  AQUA CARPATICA, pentru a ne mentine o hidratare corecta.”- Ileana Vlăduț

Mai jos, rubrica ”Alegeri Potrivite” 

Marele benefic Jupiter ne insoteste deja pentru a ne slefui abilitatea de a ne administra mai bine viata, bunurile si corpul. Perspective  si oportunitati noi, prin care ne putem imbunatati aceste aspecte, apar  in aceste zile cu mai mare usurinta.

Tematica universala este cea a tariei de caracter si a maiestriei. Maiestrie prin care putem depasi dorinta de a ne folosi puterea, forta bruta, fizica, pentru a ne impune punctele de vedere. Daca reusim sa depasim aceasta tendinta, acest impuls, vom reusi sa ne simtim mai impacati cu noi insine, mai armoniosi si fara regretul de a nu controla viata , asa cum consideram noi ca este mai bine. Nu avem mereu toate informatiile, iar unele situatii de viata nu sunt ceea ce par la o prima vedere.

Aveti credinta ca lucrurile de vor aseza de la Sine, chiar daca nu vedeti acum imaginea de ansamblu!

Faceti alegerile potrivite pe care le simtiti cu inima.

Aboneaza-te la canalul youtube si fii la curent cu noutatile despre ALEGERI POTRIVITE.