May 5, 2024

Să reciclezi e mai uşor decȃt crezi! Nu doar de Ziua Pământului #focustogreenecolife

Evenimentele din cadrul proiectului “Focus to Green-Eco-life” ȋţi aduc informaţii interesante şi utile despre „lumea verde” ce susţine viaţa pe Pământ.

Astăzi, 22 aprilie, sărbătorim Ziua Pământului! Ne-am întâlnit cu elevii Şcolii Gimnaziale „Petre
Ghelmez”, din Bucureşti, pentru a continua informarea şi călătoria în lumea vie a mediului înconjurător.

Cu scopul final de a construi un viitor fără plastic pentru generațiile viitoare, Ziua Pământului de anul acesta are ca TEMǍ: „Planeta versus Plastic”.

Să reciclezi e mai uşor decȃt crezi! Nu doar de Ziua Pământului.

După ce ne-am hidratat corect cu apa AQUA CARPATICA, am predat recipientele din plastic către automatele de colectare, pentru a menţine un mediu cȃt mai curat şi a fi responsabili cu Mama Natură!

Am discutat despre relaţia noastră cu natura, dar şi despre lumea invizibilă şi vindecătoare a Pămȃntului, despre resursele naturale şi despre cum ne putem susţine reciproc.

Prin desen şi culoare am transmis recunoştinţa noastră acestui mediu ȋn care trăim şi ne dezvoltăm ȋmpreună.

Când Mama-Pământ ne trimite un mesaj

Schimbările climatice, modificările făcute de om în natură, precum și infracțiunile care perturbă biodiversitatea, cum ar fi defrișările, schimbarea modului în care sunt utilizate terenurile, creșterea comerțului ilegal cu animale sălbatice, pot duce indirect la transmiterea bolilor infecțioase.

Ecosistemele susțin toată viața pe Pământ. Cu cât ecosistemele sunt mai sănătoase, cu atât este mai sănătoasă planeta și oamenii săi.

Legăturile clare între sănătate și biodiversitate se văd când vine vorba de nutriție, cercetare în medicină sau medicină tradițională, boli infecțioase noi apărute și perturbări în distribuția plantelor, a patogenilor, animalelor și chiar a așezărilor umane, multe dintre ele afectate de climă.

În ciuda eforturilor continue, biodiversitatea se deteriorează la nivel mondial, la un nivel fără precedent în istoria omenirii. Se estimează că aproximativ un milion de specii de animale și plante sunt acum amenințate cu dispariția.

Ne dorim ca şi tu să fii informat, astfel ȋncȃt să devii conştient de importanţa atitudinii personale faţă de mediu şi să reciclezi.

Evenimentul “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), în parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).