July 13, 2024

Solidaritate ȋntre oameni şi natură. Focus to green eco life

Solidaritate ȋntre oameni şi natură. Focus to green eco life
“Focus to Green-Eco Life”, eveniment susținut de AQUA Carpatica, sprijină mediul ȋnconjurător şi viaţa verde din natură. Te invităm la o porţie zdravănă de apă plină de compasiune şi solidaritate, de „Ziua Internațională a Solidarității Umane”, celebrată pe 20 decembrie. Scopul principal al acesei zile este determinarea tuturor țărilor de a conștientiza necesitatea reducerii sărăciei. Si luarea de măsuri concrete de contracarare a acesteia.  Echipa #Focustogreenecolife te inspiră să exersezi compasiunea, ca semn al solidaritătii faţă de cei mai puţin norocoşi. Cum? Prin exerciţii simple de recunoştinţă, de compasiune şi de deschidere a inimii.
Oamenii sunt solidari. Lucrează împreună, pentru că aceasta a fost mereu soluția la necesitatea de coeziune și unitate. Impreună cu elevii Şcolii Gimnaziale „Petre Ghelmez”, din Bucureşti, ȋn cadrul ȋntȃlnirilor din „Săptămȃna verde” a anului şcolar 2023-2024, am fost solidari cu insasi elementele naturii: arborii si florile. Folosind elemente din intelepciunea straveche (calendarul celtic al arborilor) si comuniunea cu mediul natural, elevii au aflat ce copac si ce floare anume le este aliat. Si asemanarile cu atributele acestora.

Ne hranim cu apa si caldura, relationam comunicand intre noi, oamenii, dar si cu mediul inconjurator.

„Suntem oameni, deci cu toţii avem nevoie de un spaţiu interior ȋn care să ne simţim ȋn siguranţă. In care să ne refugiem pentru scurt timp, ca mai apoi, ghidaţi de curaj, compasiune şi conectare, să revenim ȋn lumea exterioară pentru a ne trăi vieţile din plin. Exerciţiile ne pot ajuta să descoperim că dincolo de emoţii, gȃnduri şi provocările vieţii nu se află sfȃrşitul lumii, ci chiar ȋnceputul ei.” – terapeut holistic Ileana Vlăduţ. Am pus impreuna pe hartie, prin desen si culoare, elementele solidaritatii omului cu natura.

Aceasta zi este ocazia perfectă în care sărbătorim unitatea și angajamentul față de solidaritatea umană.

Deşi acţiunile noastre pot fi modeste, acestea sunt menite să transmită un mesaj. Hrăneşte-ţi compasiunea ȋntr-un mod conştient şi fii solidar faţă de diversitatea lumii! Fii mereu informat, fii conştient de importanţa atitudinii personale faţă de oameni şi de mediul ȋnconjurător. De reciclarea sustenabilă şi de nevoia de curăţenie a mediului care susţine viaţa pe Pămȃnt. Evenimentul “Focus to Green-ECO-Life”, susţinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), ȋn parteneriat cu Clubul Media